Hoe plak je een muursticker mooi op?

Je hebt een muursticker voor jouw babykamer of kinderkamer uitgekozen op de website van Moonwalk Teddybear en inmiddels ook ontvangen. Superleuk! De volgende stap is deze muursticker zo mooi mogelijk opplakken zodat je hier voor een hele lange tijd plezier van zult hebben. Maar hoe plak je een muursticker mooi op? 

Enkele tips vooraf:

  • Muurstickers zijn alleen geschikt voor vlakke en egale ondergronden
  • Als de muur net geschilderd is, wacht zeker 14 dagen tot de verf goed gedroogd is
  • Is het een grote muursticker? Het is dan zeker aan te raden om met twee personen de sticker op te plakken
  • Wil je de sticker niet direct opplakken? Bewaar dan de sticker in een schone, droge en bij voorkeur donkere ruimte 

Raadpleeg altijd eerst de plakinstructie van de sticker

Allereerst is het belangrijk om de bijgeleverde handleiding voor de muursticker goed te bekijken. In deze plakinstructie wordt stap voor stap (met evt foto's) uitgelegd hoe je de muursticker op de muur moet plakken. Als je deze instructie gelezen hebt is eigenlijk al het halve werk gedaan!

Elementen die invloed hebben op de plaats van de muursticker

Voordat je de muursticker daadwerkelijk op de muur plakt is het goed om na te denken over de plaats waar je de muursticker graag wilt hebben. Houd hierbij rekening met onder andere de lichtval in de kamer, de plaats van de verwarming en de meubeltjes die in de kinderkamer staan. Veel zon op de muursticker kan er na verloop van tijd voor zorgen dat de kleuren wat lichter worden. De verwarming heeft grote invloed op hoe goed de muursticker blijft kleven. Een aantal elementen om rekening mee te houden dus. 

Houd eventueel een waterpas bij de hand

Heb je de juiste plek voor de stickers op de muur gevonden? Dan kun je aan de slag met het opplakken. Met behulp van washitape kun je de stickers eerst "proefplakken" op de muur.  Zo kun je bijvoorbeeld het patroon dat je voor ogen hebt alvast bepalen. Maar ook de beste plek en spreiding van de stickers. Wil je nog een extra stap doen om er echt 100% zeker van te zijn dat de muursticker mooi op de muur komt? Dan kun je er nog voor kiezen om er een waterpas bij te pakken om zo te bepalen of de muursticker wel recht hangt. 

Bij het bepalen of een muursticker recht hangt is het niet verstandig om het plafond aan te houden als recht deel. Vaak zit er een kleine zigzag in de plafond rand waardoor dit dus alsnog een scheve muursticker oplevert. 

Meer tips voor het plakken van jouw muursticker?

Nog meer tips lezen over het opplakken van muurstickers? Bekijk dan hier de veelgestelde vragen pagina.

 

klik hier voor muurstickers

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel