Artikel 5 van 18

Blog - Lente in de kinderkamer

26 mei 2023

Haal de lente in de kinderkamer met de leukste kinderkamerdecoratie. De winter is weer achter de rug, tijd om een frisse wind door je huis te halen! Deze periode geeft ook gelegenheid om met een frisse blik naar de kinderkamer te kijken. Past het nog helemal bij je kindje of kun je het met kleine veranderingen weer up to date maken? In dit blog ontdek je een aantal tips om met eenvoudige aanpassingen jouw babykamer of kinderkamer helemaal lenteproof te maken. Lees snel verder!

Lente in de kinderkamer

Vind jij het leuk om jouw kinderkamer een beetje mee te laten lopen met de seizoenen? Met kleine aanpassingen kun je gedurende het jaar de slaapkamer van je kleintje helemaal up to date te maken. Denk aan het gebruik van andere kleuren op de muur of gordijnen, wisselen van beddengoed, maar ook met kussentjes, een ander kleur hemeltje of nieuwe decoratie op de muur kun je een nieuwe, fijne, sfeer neerzetten die past bij het seizoen. 

Kleuren die tot leven komen

Opvallend aan de lente is dat in deze periode de levendige en heldere kleuren weer opduiken. Je kunt deze levendigheid naar de kinderkamer brengen door te spelen met kleur op muur. Kies voor lichte, frisse tinten zoals pasteltinten, beige of zacht geel en gebruik deze voor bijvoorbeeld een lambrisering die mooi afsteekt tegen een witte muur of schilder een extra kleurvlak om het speelhoekje uit te lichten. Of denk eens aan een mooie muurschildering in een lente thema. Dit kan ook echt een wow effect geven. 

Lente muurstickers

Om het lentegevoel nog meer te benadrukken kun je kleurrijke muurstickers boven je lambrisering of in een kleurvlak plakken. Bloemen zoals de klaproos of de madeliefjes zijn een onwijs leuke toevoeging in de kinderkamer en geven een speelse, vrolijke, touch. De vlinder muurstickers, als symbool voor transformatie en schoonheid, passen ook perfect bij de lentesfeer. Plaats ze op een prominente muur of rondom de speelhoek om een betoverende plek te creëren waar je kindje zich kan verwonderen over de natuur.

Natuurlijke elementen 

Breng de lente nog meer naar binnen door natuurlijke elementen toe te voegen aan de kinderkamer. Plaats bijvoorbeeld een aantal potten (of groei samen stekjes in een mooie kweekbak) met vrolijke lentebloemen in de vensterbank. Denk aan tulpen, narcissen of madeliefjes. Als alternatief kun je samen met je kindje ook een mooie lentetafel of een hoekje creëren in de kamer waar oa deze bloemen terug komen. 

Met leuke accessoires als een rotan zon spiegel of wandrek breng je ook het gevoel van de natuur naar binnen. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals rotan en linnen versterkt dit lentegevoel nog verder. 

Opruimen en organiseren

De lente is het perfecte seizoen om op te ruimen en te organiseren. Betrek je kind bij het opruimen en maak er samen een leuke activteit van. Sorteer het speelgoed met behulp van handige opruimbakken en deze opruimstickers en doneer het overbodige speelgoed aan kindjes die er nog mee kunnen spelen in de buurt of familiekring of breng het bijvoorbeeld naar de kringloop. Een opgeruimde kamer zorgt voor een rustige omgeving om lekker te spelen en te ontspannen.

Ruil het winterse speelgoed om voor activiteiten die passen bij het lentegevoel. Denk aan kleurrijke puzzels met dieren uit het bos of jonge dieren van de boerderij. Of bedenk samen educatieve spelletjes die de verbeelding stimuleren. Een zachte speelmat met een print van bijvoorbeeld een grasveld of een bloemenweide vol met bijtjes en vlinders nodigt uit tot avontuurlijk spel en picknickpret. Pak de klei er weer eens bij en maak de mooiste bloemen en diertjes die je nu terug vindt in de tuin.

Creatieve kunstwerken

De lente is sowieso een bron van inspiratie voor creativiteit bij kinderen. Stimuleer de verbeelding van je kind door samen kunstwerkjes te maken die de lente weerspiegelen. Op Pinterest vind je ontzettend veel inspiratie voor dit onderwerp. Knutsel schilderijen met bloemen, vlinders, vogels en hang deze op aan een speciaal prikbord of wand van kurk. Ook de kunstwerkjes die mee naar huis genomen worden vanuit de opvang of school kun je hier een plekje geven. Zo krijgt de kinderkamer een persoonlijk tintje. 

Benieuwd hoe jij de lente laat terugkomen in je kinderkamer! Laat je het me weten via Instagram of Facebook? Stuur een foto van jouw kinderkamer en ik deel hem ter inspiratie.

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel