Artikel 4 van 18

Blog - Mini binnenkijker aflevering 7: het verrassingshuis

Juli 2023

In de blogreeks “de mini binnenkijker” gaan we op zoek naar de leukste poppenhuizen van heel Nederland en België. De gasten die ik interview voor dit blog geven ons een inkijkje in hun mini droomhuizen en voorzien ons van de leukste en meest praktische DIY tips voor het maken en inrichten van zo’n mooi poppenhuis. We komen in dit blog ook meer te weten over het verhaal achter dit huis, want een poppenhuis betekent voor een gezin soms zo veel meer dan alleen een speelhuis. Oftewel, een blog boordevol inspiratie!

Mini binnenkijker nr 7: het poppenhuis van Marissa

In aflevering 7 in de reeks mini binnenkijkers, mogen we binnen kijken in het poppenhuis van het dochtertje van Marissa. Zij toverde het Ikea flisat huis om tot een heel fijn speelhuis, met zowel een heerlijke keuken als een badkamer voor de muizen en de popjes. Het "grote huis" wordt gebruikt in combinatie met een mini poppenhuisje. Superleuk om de fantasie van Hailie tot leven te laten komen! Marissa vertelt en laat ons met prachtige foto’s zien hoe hun poppenhuis tot stand is gekomen. Kijk en lees je mee?

Wanneer hebben jullie het poppenhuis gekregen?

Afgelopen pakjes avond hebben wij/Sinterklaas haha, het poppenhuis aan Hailie gegeven. Ik wilde er al het liefst 1 geven met haar eerste verjaardag, maar stiekem vonden wij het leuker dat ze er toch wat bewuster van was als ze het pakket open zou maken. 

Op deze feestelijke avond hebben wij het grote cadeau het huis zelf als eerste gegeven op avond 1. Op de andere avonden hebben de familie, lees Sinterklaas, het huis aangevuld met kleine meubeltjes en poppen. Het is nog lang niet compleet qua inrichting. Maar dat is ons eigen huis toch ook nooit hihi. Er staat hier trouwens ook nog een heel oud poppenhuis in de schuur. Deze is van mijn oma, mama en toen van mij geweest. Iets met 4 generaties. Ik heb hiervoor nog niet de tijd gehad om deze op te knappen. 

Kun je iets meer vertellen over het inrichten van jullie poppenhuis?

Allereerst heb ik op Pinterest gekeken. Deze app, love it! Daarna heb ik eigenlijk gelijk contact opgenomen met Moonwalk Teddybear. Zij heeft mij mega goed geholpen door haar ideeën te delen over de muurstickers etc. Na het bestellen van de stickers ben ik als een soort obsessie gaan rondneuzen op Internet en Instagram voor de inrichting en poppetjes. Wat zijn er veel toffe spulletjes voor de mini huizen. Wisten jullie dat er ook gewoon een Facebook pagina voor poppenhuizen bestaat?

Waar heb je inspiratie opgedaan?

Instagram en Pinterest. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor gave ideeën.

Mini binnenkijker aflevering 6 in de keuken

Heb je shoptips voor de inrichting van het poppenhuis?

Qua shoptips zou ik vooral goed rondneuzen. Er zijn zoveel verschillende merkjes, maar ook in verschillende prijsklassen. Hoe leuk om bijvoorbeeld een ouderwets setje poppetjes of muisjes over te nemen via Marktplaats. 

Heb je een DIY tip voor de lezers?

Instagram en dus de speciale Facebook voor poppenhuis fans staat vol met tips. Ikzelf ben stiekem helemaal niet zo handig, maar door de tips van andere heb ik er toch een tof beginnend poppenhuis van gemaakt. 

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben zo trots op hoe ze er nu mee speelt en dat ze echt al rollenspellen met de poppetjes speelt. Wordt daar stiekem soms emotioneel van. Het ziet er zo lief uit.

Waar in huis heeft het poppenhuis een plekje gekregen?

Het huis verplaatst eigenlijk een beetje door alle ruimtes. Hij stond een tijd beneden, nu staat hij in het mooie nieuwe kamertje van mijn dochtertje Hailie. Een fijne plek waar ze even haar fantasie kan laten gaan. 

Mini binnenkijker aflevering 6: het verrassingshuis

Tot slot: staat er nog iets op jullie wensenlijstje?

Hailie wordt dit jaar 3 jaar. Ik zou het tof vinden dat zij zelf voor haar poppenhuis wat spulletjes zou mogen uitzoeken en dat ik dat nog voor haar kan opknappen. Dus even een ritje kringloop en internet afstruinen. We hebben nog geen speciale bak voor al haar spulletjes. Dus deze staat ook nog op ons lijstje.

En ik wilde nog even zeggen dat de spulletjes van Moonwalk Teddybear echt zo fijn en makkelijk aan te brengen zijn. Echt een toevoeging aan een poppenhuis!

 

Dank je wel Marissa dat we vandaag in jullie mooie poppenhuis mochten binnenkijken (en keilief je compliment op het einde!). Heb jij er ook van genoten om dit interview te lezen? Laat dan een reactie achter op Instagram/Facebook onder de post over dit blogbericht. Marissa en ik lezen de reacties allemaal! En hopelijk geeft deze mini binnenkijker jou ook weer inspiratie om met de verbouwing en/of inrichting van jullie poppenhuis aan de slag te gaan.

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel