Artikel 6 van 18

Blog - Mini binnenkijker aflevering 6: de muizenkast

April 2023

In de blogreeks “de mini binnenkijker” gaan we op zoek naar de leukste poppenhuizen van heel Nederland en België. De gasten die ik interview voor dit blog geven ons een inkijkje in hun mini droomhuizen en voorzien ons van de leukste en meest praktische DIY tips voor het maken en inrichten van zo’n mooi poppenhuis. We komen in dit blog ook meer te weten over het verhaal achter het poppenhuis, want een poppenhuis betekent voor een gezin soms zo veel meer dan alleen een speelhuis. Oftewel, een blog boordevol inspiratie!

Mini binnenkijker nr 6: het poppenhuis van Eline

In aflevering 6 in deze reeks mini binnenkijkers, mogen we binnen kijken in het schitterende poppenhuis van het dochtertje van Eline. Eline neemt ons mee in hoe zij het kastgedeelte van het DIY podiumbed hebben omgetoverd tot een gezellig muizenhuis vol met unieke en creatieve details. Kijk en lees je mee?

Wanneer hebben jullie het poppenhuis gekregen?

Al sinds dat mijn dochter Fay groot genoeg is voor een poppenhuis is de “koorts” begonnen 🙂. Ik was al vroeg fan van de Maileg muisjes en gelukkig Fay ook.

Inmiddels zijn we al een hoop verschillende huizen verder en onlangs zijn we gestart met een heuse muizenkast!

Kun je iets meer vertellen over het inrichten van jullie muizenkast?

Fay heeft sinds een paar maanden een podiumbed dat voor een groot gedeelte bestaat uit de bekende Ivar kasten van Ikea. Haar kamer is vrij smal dus zochten we een manier om veel opbergruimte te creëren en een fijne lees- en speelplek. Zo ontstond haar podiumbed. Door het middelste deurtje kan ze onder haar bed in haar ‘geheime plek’ en in het kastje rechts maakten we spontaan een muizenkast! 

Mini binnenkijker afl 6: de muizenkast

Waar heb je inspiratie opgedaan?

We hadden al hele leuke houten huisjes staan van Moonwalk teddybear X Lak&Zaagsel die nu in gebruik zijn als muizenwinkels. Inmiddels is dit zelfs een hele straat! Op de bovenste verdieping moest een plekje komen voor Fee muis (tandenfee). Inspiratie hiervoor deden we op via Pinterest en Instagram. Hier geven we dan onze eigen draai aan en vaak ontstaan er vanzelf ideeën wanneer we bezig zijn.

Heb je shoptips voor de inrichting van het poppenhuis?

De meeste van de meubeltjes in de kast  zijn zelf gemaakt. Hema heeft platte bouwblokken van hout in verschillende kleuren. Deze zijn echt perfect voor de meeste meubels. Je kunt ook Kapla gebruiken, Jenga blokken, ijsstokjes of resthout. Uiteraard is houtlijm een must! De blokjes zaag ik met een verstekzaag op maat en daarna lijm ik het op elkaar tot het meubel wat ik in gedachten heb. Vaak krijgt het nog een kleurtje. Ik gebruik verf van proefpotjes of wat ik in huis heb gebruikt en over heb.

De ijsjes en milkshakes zijn van Ali Express. Alles van stof heb ik zelf gemaakt (ik gebruik mijn naaimachine maar met textiellijm kom je ook een eind!). De houten boom is eigenlijk bedoeld voor sieraden, de bloem op de grond is een onderzetter en de paddenstoelen waren rood en bedoeld voor in herfststukjes. Bij alles in de winkels wat een poppenhuis formaat heeft, gaan automatisch mijn gedachten uit of het iets kan zijn voor de muizen :).

Podiumbed met muizenkast in deze mini binnenkijker

Heb je een DIY tip voor de lezers?

De achterwand van de kast was bruin wat niet helemaal paste bij het geheel. Met wat behangresten kan je het superleuk pimpen! Behangsamples zijn vaak gratis en ook leuk te gebruiken op kleine ‘muurtjes’. Fay helpt waar ze kan, maar vindt het toch het leukste om te spelen met het eindresultaat.

Waar ben je het meest trots op?

De bovenste verdieping hebben we bijna helemaal zelf gemaakt. Het zat in mijn hoofd en ik ben trots dat het resultaat er net zo uit ziet als ik had bedacht! De boom, het huisje zelf, de keuken en de geschilderde paddenstoelen (rood is niet zo mijn kleur haha). 

Mini binnenkijker poppenhuis met heel veel leuke DIY meubeltjes

Tot slot: staat er nog iets op jullie wensenlijstje?

De muizenkast is zo goed als klaar maar het liefste zou mijn dochtertje in de kastdeur ook een mini muizendeur hebben met brievenbus. Bovenin een raampje en alles :), maar dat moet nog even wachten. Hopelijk vonden jullie het leuk om meegenomen te worden in de muizenkast! Heb je nog vragen, schroom dan niet om me een berichtje te sturen via @hetkosterhuisje.

Dank je wel Eline dat we vandaag in jullie gezellige muizenkast mochten binnenkijken. Heb jij er ook van genoten om dit interview te lezen? Laat dan een reactie achter op Instagram/Facebook onder de post over dit blogbericht. Eline en ik lezen de reacties allemaal! En hopelijk geeft deze mini binnenkijker jou ook weer inspiratie om met de verbouwing en/of inrichting van jullie poppenhuis aan de slag te gaan.

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel