Artikel 6 van 17

Blog - Mini binnenkijker aflevering 5: van boekenkast naar muizenhuis

8 maart 2023

In de blogreeks “de mini binnenkijker” gaan we op zoek naar de leukste poppenhuizen van heel Nederland en België. De gasten die ik interview voor dit blog geven ons een inkijkje in hun mini droomhuizen en voorzien ons van de leukste en meest praktische DIY tips voor het maken en inrichten van zo’n mooi poppenhuis. We komen in dit blog ook meer te weten over het verhaal achter het poppenhuis, want een poppenhuis betekent voor een gezin soms zo veel meer dan alleen een speelhuis. Oftewel, een blog boordevol inspiratie!

Mini binnenkijker nr 5: het poppenhuis van Sophie

In deze 1e aflevering van 2023, nummer 5 in de reeks mini binnenkijkers, mogen we binnen kijken in het schitterende poppenhuis van het gezin van Sophie. Ze neemt ons mee in hoe zij met elkaar een oude boekenkast wisten om te toveren tot een schitterend muizenhuis met allerlei leuke en persoonlijke details. Kijk en lees je mee?

Wanneer hebben jullie het poppenhuis gekregen?

Twee jaar geleden zagen we een oud boekenkastje bij de kringloop. Het kostte €7,50 en ik vond het zo leuk om daar iets mee te doen samen met onze dochters. Dus namen we het boekenkastje mee naar huis. Samen met onze dochters bedachten we dat het wel leuk zou zijn om er een muizenhuis van te maken. Zo gezegd, zo gedaan.

Kun je iets meer vertellen over het inrichten van jullie muizenhuis?

Het werd een gezellig familie projectje. Op een zonnige zaterdag hebben we de boekenkast in de tuin gezet. We zaagden er raampjes uit en schuurden het weer glad, zodat er geen splinters waren. We zaagden plankjes op maat om meer kamertjes te maken in de kast. Deze plankjes schroefden we vast. Het begon al meteen op een huis te lijken. Nadat we de gaatjes van het boren gedicht hadden en alles geschuurd hadden, hebben we het poppenhuis ontvet. Hierna hebben onze dochters Lux en Nine het huis lichtroze geschilderd. Dat vonden ze super leuk om te doen. Eerst met de kwast, daarna de grote delen met een roller, zodat er geen verfharen te zien waren.

Na het schilderen moest het huis drogen. Hierna kreeg het huis nog een laagje om ervoor te zorgen dat het goed gedekt was. Ondertussen hebben onze dochters in de bouwmarkt wat plakplastic gevonden met een bloemetjesmotiefje, dat leek ze wel leuk als behangetje. We knipten het op maat en plakten het in een aantal kamertjes tegen de muurtjes aan. Het werd meteen wat huiselijker.

Voor welke stijl hebben jullie gekozen in het poppenhuis?

We vonden het leuk als het muizenhuis qua kleur en stijl overeenkwam met ons interieur, dus kozen we voor een lichtroze kleur die je op de muren in ons huis ook terug ziet. Zo is het poppenhuis helemaal geblend in ons huis en staat het er helemaal leuk bij.

Mini binnenkijker afl 5: van boekenkast naar muizenhuis 2

Na het schilderen en ‘behangen’, hebben we met houten spatels een vloertje gemaakt op een verdieping. Onze dochters hebben alle spateltjes (de plankjes voor de vloer) geknipt en we plakten ze met superlijm vast. Doordat ze iets teveel lijm gebruikt hadden, kwamen de ‘plankjes’ wat omhoog zetten, maar dit vonden we juist wel leuk. “Het lijkt wel een oude krakende vloer”, zeiden Lux en Nine. Ik vroeg ze of ze de vloer zo wilden laten of nog wilden verven. Wit leek ze wel een goed idee, dit vloertje hebben we toen wit geschilderd.

Oma kan goed breien en haken, dus maakte een aantal dekentjes en kleedjes. Verder verzamelden we in de loop van de tijd leuke meubeltjes en accessoires voor in het muizenhuis.

Waar heb je inspiratie opgedaan?

Eigenlijk hebben onze dochters vooral gekeken naar wat zij leuk vonden qua behang en indeling van het huis. We vinden allemaal de producten van Maileg (het merk waar onze muizen van zijn) heel erg leuk en dat hielp ook mee qua inspiratie.

Heb je shoptips voor de inrichting van het poppenhuis?

We vonden de meubeltjes van Petit Amelie heel erg leuk, omdat deze bijna dezelfde kleur hadden als de kleur verf van ons muizenhuis. Dat paste er wel bij en vonden we qua prijs ook aantrekkelijk. Ook hadden we nog wat oude meubeltjes van oma, van vroeger. Die hadden in haar poppenhuis gestaan en we vonden het wel heel leuk om die ook in ons muizenhuis te zetten.

Van Mini Piece ontvingen we hele lieve kussentjes, dekentjes en mandjes voor in het muizenhuis en een mooie witte kledingkast. Het huis werd steeds meer compleet.

Heb je een DIY tip voor de lezers?

Gewoon doen! Proberen hoe ver je komt en lekker mee aan de slag. Het hoeft ook niet op dag 1 perfect te zijn, maar juist het proces waarin zo’n huis zich vult met spulletjes die je (samen) tegenkomt, is onwijs leuk en bovendien gezellig.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben vooral trots op de creativiteit van onze dochters, dat zorgt voor zo veel ideeën en maakt ook dat we die ideeën graag samen uitvoeren. Het muizenhuis is daar een goed voorbeeld van.

Waar heeft het poppenhuis uiteindelijk een plekje gekregen in huis?

Het poppenhuis staat in de slaapkamer van onze oudste twee dochters, Lux en Nine. Ze spelen er heel graag mee en maken de kamertjes steeds mooier en gezelliger.

Mini binnenkijker afl 5: van boekenkast naar muizenhuis

Tot slot: staat er nog iets op jullie wensenlijstje?

We willen graag nog gordijntjes maken aan echte roedes, lijstjes op de muren met fotootjes etc. Wat meer wandaankleding. En als het even lukt, zouden we graag echt werkende verlichting in de kamertjes maken met leuke lampjes die net echt lijken. Zo blijven we bezig en dat vinden we allemaal heel erg gezellig. Net als in ons eigen interieur 😊.

Dank je wel Sophie dat we vandaag in jullie prachtige muizenhuis mochten binnenkijken. Heb jij er ook van genoten om dit interview te lezen? Laat dan een reactie achter op Instagram/Facebook onder de post over dit blogbericht. Sophie en ik lezen de reacties allemaal! En hopelijk geeft deze mini binnenkijker jou ook weer inspiratie om met de verbouwing en/of inrichting van jullie poppenhuis aan de slag te gaan.

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel