Artikel 7 van 17

Blog - Inspiratie voor een moderne badkamer in het poppenhuis

24 januari 2023

Ben jij het poppenhuis aan het opknappen en zoek je inspiratie voor een moderne badkamer? In dit blog geef ik je tips voor de leukste badkamerinrichting en het zelf maken van moderne meubeltjes en een vloer voor jouw badkamer. 

Inspiratie voor een moderne badkamer in het poppenhuis

Zoals je wellicht op Instagram hebt gevolgd ben ik op dit moment mijn Ikea Flisat poppenhuis kamer voor kamer op aan het knappen. Ik ben hierbij begonnen met de badkamer. Dit moet een fijne, moderne, plek worden waar de muizen en andere popjes lekker kunnen ontspannen en een heerlijk welness gevoel ervaren. De badkamer is nog niet helemaal af, maar toch is het al wel een mooi moment om alvast wat te laten zien aan jullie. In dit blog neem ik je mee met alle stapjes die ik tot nu toe heb gedaan in mijn badkamer make-over en vertel ik wat er nog op mijn wish list staat.

Moodboard voor de nieuwe badkamer

Ik ben begonnen met het maken van een moodboard voor mijn badkamer. Ik wist dat ik iets met zowel de muren als de vloer wilde in een warme, moderne, stijl. De meubeltjes wilde ik graag in een basic Skandinavische stijl, zodat de basis altijd goed is en ik nog met accessoires kleine aanpassingen kan doen in bijvoorbeeld kleur.  Zowel op Pinterest als Instagram zag ik al mooie dingen voorbij komen en maakte ik de keuze om te gaan voor een plekje om te douchen, een bad en een wastafel. 

Een poppenhuis vloer maken van tegels

Als eerste was de vloer aan de beurt. Ik wist meteen dat ik tegels wilde voor de badkamer in dit poppenhuis en in een speelse vorm met rustige kleuren. Ik koos ervoor om hexagon vloertegels te ontwerpen en maakte deze tegel stickers in de kleur beige met een lichtgrijze voeg. Deze vind je inmiddels hier in de webshop, want op Instragram kreeg ik er veel leuke reacties op. Deze plaktegels van vinyl hebben de look and feel van echte tegels en waren (na op maat knippen) zo geplakt. Ideaal dus! De gehele vloer is eenzelfde type tegel geworden, zodat het rustig oogt. Een warme, maar moderne basis is gelegd.

De muren van de badkamer

Voor de muren in de badkamer wilde ik gebruik maken van verschillende materialen, waaronder tegels, zodat het een speels en toch rustig geheel werd. Ik heb eerst een aantal verschillende muurtegeltjes ontworpen, waaronder de metrotegels en de hexagons. Deze heb ik in de kleuren wit, lichtgrijs en zand geplakt. Het douchehoekje heeft een eigen tegelwandje gekregen met de metrotegels, zodat deze er echt uit springt als douchehoekje. In het hoekje heb ik van kapla hout een wandplankje gemaakt. Hierop kunnen douchespulletjes komen te staan als flesjes of een stapeltje handdoeken.

Daarnaast zag ik dat Tiny house toys te gekke lattenwandjes in haar webshop had staan. Deze leken me perfect voor achter het wasmeubel. Eronder heb ik lichtgrijs vinyl geplakt op de muur, zodat deze kleur achter de lattenwand door schijnt. Net de echte houten panelen met lichtgrijs vilt! De muur achter het bad heb ik vooralsnog het originele hout gelaten. Als ik hiervoor meer inspiratie heb kom ik met een update terug op dit blog.

Poppenhuis meubels voor de badkamer

Uitgangspunt voor de indeling van de badkamer waren een hoekje om te douchen, een bad en een wasmeubel. De douchewand met kraan, het bad en de wastafel waren precies de stijl die ik zocht en vond ik bij Minihomeforyou. Strak, modern en toch heel sfeervol, omdat je ze goed kunt combineren met andere kleuren en materialen. De ronde vorm van het bad vond ik ook erg gaaf. En de details met de kranen en het badputje zijn echt superleuk.

Tot slot wilde ik zelf een wasmeubel in elkaar knutselen en had daarvoor al inspiratie opgedaan op Pinterest. Van resthout (een vuren balk) heeft mijn man (yes, je zegt knutselen met hout en ik vraag hem graag om hulp op zo'n moment haha) een blokje gezaagd dat de basis werd van het meubel. Leuk detail is dat het blokje ronde hoeken heeft, dit geeft het net wat extra's. Het blokje heb ik met houtlak wit geschilderd. Daarna hebben we van Kapla blokjes (de Hema variant) pootjes en lades gezaagd en deze opgeplakt met hout lijm. Vervolgens de wastafel erop gelijmd en tadaaa een superleuk meubel wat je ook nog kunt verplaatsen als je de badkamer nog eens gaat verbouwen of opnieuw inrichten.

Afwerking badkamer

En dan zijn er nog de laatste details in de badkamer die het helemaal af maken... Mijn schoonmoeder knutselde van restjes stof en microvezeldoekjes een setje handdoeken voor op het plankje en het vloerkleed bij het bad. Meteen een heel sfeervol plaatje zo. En tot slot maakte zij ook het badpakje van muis en haar badmuts. De welness look compleet vind je niet?

Wishlist poppenhuis badkamer

Je vraagt je nu vast af of ie helemaal af is. Hmm nog een paar kleine details zou ik graag willen toevoegen. Een toffe spiegel (rond of juist organisch, wat vind jij?) en iets op de rechter wand (maar wat?) mag er ook nog komen. En dan? Dan is ie echt klaar wat mij betreft.

Maar misschien dat jij nog leuke tips hebt voor de aankleding van het poppenhuis wat past in deze stijl en bovendien nog past in deze badkamer, want hij is niet zo heel groot Ik hoor het graag van je! 

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel