Voor welke leeftijd is het poppenhuis geschikt?

Het poppenhuis kun je scharen onder de categorie rollenspel voor kinderen. In het algemeen genomen wordt dit rond de leeftijd van ongeveer 3 jaar interessant. De fantasie wordt dan steeds groter en kinderen leren het onderscheid kennen tussen de verschillende rollen die een persoon kan hebben. Wie is papa? Wie is mama? Wat doen zij in het dageljiks leven?

Vanaf welke leeftijd spelen kinderen met het poppenhuis?

De leeftijd waarop kinderen gaan spelen met het poppenhuis verschilt ook echt enorm per kind. Deze gemiddelde leeftijd is dus maar een richtlijn. Jij kent je kind het beste en kunt deze inschatting daarom goed maken. Wil je dus liever iets eerder een poppenhuis aanschaffen, dan kan dat natuurlijk! Let daarbij vooral op de eventuele kleine onderdelen die meegeleverd worden. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een basis huis en inrichting die je baseert op de spelvoorkeuren van jouw kindje op dat moment. Wellicht is het een leuk idee om de inrichting zoveel mogelijk af te stemmen op de stijl en het interieur van hun eigen slaapkamer. Schilder bijvoorbeeld de muren (achterwand) in dezelfde kleur als de muren van de slaapkamer. Of geef een wandje hetzelfde behang (met behulp van een behangstaaltje). Het wordt nu een heel herkenbaar plekje in hun fantasie. Kindjes groeien zo geleidelijk aan mee met hun eigen mini droomhuis en kunnen daar hun eigen invulling aan geven!

Poppenhuis: tijdloos speelgoed

Een poppenhuis is speelgoed wat echt tijdloos is. Ikzelf vond poppenhuizen vroeger al helemaal te gek (ik had een heus barbiehuis) en ook nu spelen kinderen er nog onwijs graag mee. Zeker wanneer kindjes beginnen te imiteren is dit speelgoed want enorm de fantasie kan prikkelen. De magie van het poppenhuis komt tot leven!

Er is op dit gebied veel ontwikkeld in de loop der tijd. Voor ieder budget, smaak en mogelijkheden is er wel wat wils op de markt. Vaak hoor je echter ook dat poppenhuizen van generatie op generatie worden doorgegeven in het gezin. Onwijs bijzonder dat jouw kindje speelt met het poppenhuis wat jij vroeger zelf cadeau hebt gekregen of bijvoorbeeld door opa in elkaar is getimmerd. Vooral de houten poppenhuizen gaan echt jaren mee. Dit maakt dat een poppenhuis duurzaam speelgoed is waar kindjes veel plezier aan kunnen beleven.

Een poppenhuis kopen

Wil jij jouw kindje een poppenhuis cadeau doen voor zijn/haar verjaardag en ben je op zoek naar nog meer praktische tips en inspiratie? Op het blog kun je allerlei artikelen met info vinden over de aanschaf van een poppenhuis. Er worden tips gegeven waar je op kunt letten en foto's ter inspiratie gedeeld. Hopelijk kunnen we je zo op weg helpen met de aanschaf of het creëren van jullie mini droomhuis.

 

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel