Hoe lang kun je een muursticker bewaren voordat je hem opplakt?

Als je een muursticker wilt gaan kopen, maar deze nog niet direct op de muur gaat plakken is, raad ik aan om de muursticker binnen 3 maanden na levering op de muur te plakken. Dit heeft met name te maken met de lijmlaag van de muursticker. De kleefkracht van de sticker neemt in de loop der tijd af, waardoor deze minder goed aan de muur zal hechten.

Tips voor het bewaren van muurstickers 

Wil je de muursticker nog even bewaren, omdat je de babykamer bijvoorbeeld nog niet helemaal gereed hebt? Leg dan de sticker in ieder geval in een donkere ruimte. Het liefst plat/uitgerold en houd de sticker vochtvrij.

Dus nog een keer op het rijtje, dit zijn de belangrijkste tips voor het bewaren van muurstickers:

  • Bewaar de muursticker op een donkere plek, zoals in de kast
  • Zorg dat de muursticker niet in een vochtige ruimte ligt
  • Rol de sticker uit als deze opgerold zat en zorg dat de sticker plat ligt.

Hoe lang gaat een muursticker mee?

Hoe lang de muursticker mooi blijft als hij opgeplakt is hangt van een aantal factoren af. De positie van de muursticker heeft de meeste invloed. Een muursticker gaat gemiddeld drie tot vier jaar mee. Als de zon er overdag op schijnt zul je na verloop van tijd kunnen zien dat de kleur eventueel wat verandert. Ook de temperatuur en het vochtgehalte in de kamer kunnen hierbij van invloed zijn op de lijmlaag. Zorg dus dat deze redelijk constant blijft. De ondergrond is ook belangrijk. Des te gladder de ondergrond, hoe beter de sticker plakt. 

Muursticker bestellen voor je kinderkamer?

Heb je een leuke muursticker gezien, maar wil je hem liever eerst op je verlanglijstje zetten? Sla deze muursticker dan op of noteer het artikel in je agenda. Moonwalk Teddybear maakt alle stickers in eigen huis, dus als het artikel dat jij hebt gekozen uit het assortiment gaat kan ik deze altijd nog voor je maken als je de afbeelding/artikelnaam nog hebt. 

 

Klik hier voor muurstickers

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel