In dit artikel leg ik graag uit hoe onze producten gemaakt worden. Zo heb je een idee wat de oorsprong is van onze producten en welk materialen worden gebruikt voor het maken van muurstickers.

Van welk materiaal worden muurstickers gemaakt?

De muurstickers van Moonwalk Teddybear worden gemaakt van hoogwaardig vinyl met een matte afwerking. Dit geeft het mooiste resultaat en geeft een fijn contrast met de muur. Dit klinkt natuurlijk heel erg mooi, maar als je nog nooit een muursticker in handen gehad hebt, is het misschien lastig om hiervan een voorstelling te maken. 

Muurstickers van vinyl

Vinyl is een soort materiaal waarvan veel verschillende varianten zijn. Het vinyl dat ik gebruik voor de muurstickers is geschikt voor binnengebruik en wordt ook wel zelfklevend vinyl genoemd. Een zijde van het vinyl is voorzien van een transparante lijmlaag. De stickers zijn niet herbruikbaar. 

De voordelen van vinyl op een rijtje:

  • Vinyl is een heel dun materiaal. Als de sticker op de muur geplakt is, zul je bijna niet zien dat het een sticker is. 
  • Vinyl is erg flexibel waardoor de sticker ook in een hoek geplakt kan worden. 

De stickers van Moonwalk Teddybear zijn opgebouwd uit enkelvoudige kleuren vinyl, ook wel een monomeer genoemd.

Hieronder leg ik even kort uit hoe de stickers tot stand komen.

Hoe worden de stickers van Moonwalk Teddybear gemaakt?

De muurstickers in mijn webshop illustreer ik allemaal digitaal. Deze lijntekeningen zijn opgebouwd als vector bestanden. De ontwerpen worden vervolgens met behulp van software omgezet in snijbestanden voor de stickers. Het snijden van de stickers uit het vinyl gebeurt met behulp van een snijplotter. Dit is een grote printer die voorzien is van een snijnaald in plaats van een inktkop. De onderlaag van de folie wordt niet uitgesneden. Het overtollige folie "pel" ik met de hand weg. De tekst of illustratie blijft dan over op de onderlaag (het schutvel). 

Indien de stickers uit losse onderdelen of kleine details bestaat wordt gewerkt met een transferlaag. Op deze manier kan de sticker gemakkelijk op de muur worden geplakt. Zo breng je bijvoorbeeld in een keer een hele tekst op de muur aan en hoef je niet de letters een voor een op te plakken.

Bij je bestelling ontvang je altijd een een duidelijke plakinstructie voor het aanbrengen van de muursticker. 

 

klik hier voor muurstickers

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel