Artikel 17 van 17

Kinderkamer met thema maan en sterren

15 juni 2022

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een babykamer of kinderkamer waarin de maan en sterren een plekje mogen krijgen? In dit blog geef ik je een aantal leuke tips voor de inrichting en aankleding met dit thema. Zo kun jij lekker aan de slag met het omtoveren van jouw kinderkamer met een magische sterrenhemel of sterrenwand. Een droom voor ieder kindje!

Inspiratie voor een kinderkamer met thema maan en sterren

Wanneer je de babykamer gaat inrichten voor jouw kleintje, maak je het liefst een kamertje dat voor langere tijd mee gaat. Kindjes groeien en veranderen met de dag en hun interesses veranderen net zo snel mee. In mijn omgeving hoor ik regelmatig dat kinderen de maan en sterren in hun kamers langere tijd leuk vinden. Lees dus vooral verder hoe je dit kunt aanpakken.

Tip 1: Begin met een neutrale basis

Het is onmogelijk om de kamer van je kind steeds aan te passen naar die wisselende interesses. Daarom kun je het beste kiezen voor een neutrale basis voor de inrichting. Het behang, de kleuren op de muur, meubels en de accessoires; zorg ervoor dat je een groot deel van de kinderkamer kunt laten meegroeien.

Niet alleen de interesses van jouw kindje veranderen in de loop der tijd, ook wijzelf als ouders worden beïnvloed door bijvoorbeeld trends in het interieur. Door een neutrale basis te kiezen kun je met kleine, en daardoor vaak ook budgetvriendelijke, details hierop inspelen.

Tip 2: Breng sfeer in de kinderkamer door details als maan en sterren muurstickers toe te voegen 

Heb je de grote lijnen van de inrichting helemaal naar je zin gemaakt? Dan is het tijd om met kleine details nog wat extra sfeer toe te voegen. Dit kun je doen door muurstickers te gebruiken die aansluiten op de kleuren die je al gebruikt hebt. De maan met sterren stickers zijn daar heel erg geschikt voor. Deze muurstickers zijn door hun minimalistische ontwerpen een mooie toevoeging aan iedere kinderkamer.

Zowel voor een jongenskamer als een meisjeskamer kun je wel een passend design vinden die aansluit op die fijne neutrale basis die jij al hebt neergezet. De open maan met wilde sterren heeft een luchtig ontwerp en kun je daardoor heel goed combineren met bijvoorbeeld een geschilderde lambrisering of dat gave behang wat je had uitgezocht. 

Tip 3: Mixen en matchen met maan en sterren in de kinderkamer

Door te kiezen voor kleuren die complementair zijn aan elkaar oogt de inrichting rustig en voorkom je dat de kamer te veel prikkels bevat. Met bijpassende kinderkameraccessoires kun je het extra gezellig maken voor je kindje. Kies bijvoorbeeld voor een hemeltje in een rustige kleur boven het bedje. Zo kan je kindje vanuit de geborgenheid van zijn bedje nog lekker turen naar die mooie sterrenhemel op de muur of het plafond, Voeg een tof lampje toe, bijvoorbeeld in de vorm van een raket. Dit geeft nog extra warmte en een gevoel van veiligheid aan de slaapkamer.

Blog met inspiratie voor  het thema maan en sterren in de babykamer of kinderkamer

Is je kindje ook fan van dieren? Je kunt met zo'n rustige basis gerust mixen en matchen met de leukste knuffels of wandhangers om het totaalplaatje af te maken. Zo sluit het kamertje helemaal aan op de behoeften van jouw kindje en is het nooit saai! 

En, begint het bij jou al te kriebelen om te beginnen aan de inrichting van jouw kinderkamer met de maan en sterren als onderdeel daarvan?

Klik hieronder op de roze knop om direct naar de pagina te gaan met ons complete aanbod aan muurstickers met de maan en sterren.

Fotografie: @wendy_stavast & @west.en.confetti & @hetcommunicatiemeisje

 

Maan en sterren muurstickers

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel