Artikel 16 van 17

Op zoek naar het mooiste poppenhuis

1 juli 2022

De magie van het poppenhuis. Waar zit hem dat toch in voor kinderen? Een klein huis wat je telkens weer opnieuw kunt inrichten. Met de poppenhuis poppetjes de mooiste verhalen na spelen. Mama muis die de was aan het doen is of papa konijn die aan het koken is. Alles is mogelijk en dat is precies de kern van deze magie. Kinderen kunnen helemaal op gaan in hun eigen mini wereldje en dat is toch heerlijk? 

Op zoek naar het mooiste poppenhuis

Ben jij nu ook op zoek naar een poppenhuis voor jouw kinderen, zodat zij ook deze magie kunnen beleven? In dit blog lees je mijn tips voor het vinden van jullie mini droomhuis.

Formaat poppenhuis

Als eerste is het handig om te bepalen welk formaat huis het beste bij jullie past. Wil je een groot huis dat op de kinderkamer mag komen te staan of ben je op zoek naar een wat handzamer formaat dat in de speelhoek komt, maar bijvoorbeeld ook mee kan op vakantie? In een groot huis passen uiteraard meer meubeltjes en kun je echt verschillende ruimtes creëeren die met je kind mee kunnen groeien. Een klein poppenhuis verplaats je ook weer makkelijker in huis (van bijvoorbeeld de slaapkamer naar de speelhoek). 

Stijl van het poppenhuis

Bekijk dan welke stijl je voor jouw poppenhuis mooi zou vinden. Ga je voor landelijk, romantisch of spreekt een moderne Scandinavische of Japandi stijl je juist meer aan? Is een huis van een plastic materiaal wat bij jullie past of ga je liever voor een duurzaam, houten, huis? Voor ieder budget en smaak is er wel een type huis te vinden. En zie jij het wel zitten om een oud poppenhuis op te knappen? Dan is het speuren naar een mooi huis op bijvoorbeeld Marktplaats of bij de kringloop ook echt een aanrader. Daar kom je soms de mooiste pareltjes in de dop tegen en deze kun je dan helemaal naar je eigen smaak verder opknappen en inrichten.

Is de basis van het huis naar je zin, dan kun je met behang, schilderen en het leggen van een mooie vloer de inrichting weer wat verder naar jouw smaak maken. Wil je daarvoor eens inspiratie opdoen, neem dan gerust een kijkje op mijn Instagram pagina. Met behulp van toffe mini stickers kun je in een handomdraai de muren of vloer ook een nieuwe look geven. 

Poppenhuis meubeltjes

Heb je een mooi poppenhuis uitgekozen en wil je het leuk aankleden met meubeltjes en accessoires? Voor ieder budget en eigenlijk iedere interieurstijl zijn wel meubeltjes verkrijgbaar.  Wederom heb je dan de keuze tussen meubeltjes die gemaakt zijn van plastic of hout. Houten meubeltjes zijn vaak steviger en kunnen daardoor ook goed tegen een stootje. Let er ook op of de meubels qua grootte passen in het poppenhuis. De meeste poppenhuis meubeltjes, die geschikt zijn voor kinderen, zijn gemaakt met een schaal 1:12 of ook weleens in 1:6. Dit wordt vaak direct aangegeven in de shops. Mocht het er niet bij staan, staat ook wel de totale afmeting in centimeters vemeld. Welk merk/type meubeltjes het beste bij jullie past is vaak ook een kwestie van smaak.

En kun je niets vinden wat echt past bij jouw smaak? Op Pinterest kun je heel veel inspiratie opdoen om zelf meubeltjes te maken. Met materialen als hout (denk aan kapla blokjes), karton/papier en wol kun je echt onzettend veel leuks ook zelf doen! Ook zijn er shops die meubeltjes maken met behulp van een 3d printer in allerlei interieur stijlen. Op verzoek is er vaak veel mogelijk bij hen. Kijk eens rond op Instagram en je vindt er allerlei webshops die dit soort meubeltjes voor poppenhuis liefhebbers maken.

Inspiratie voor jouw poppenhuis inrichting

Binnenkort vind je nog meer inspiratie voor het kiezen en inrichten van jouw mini droomhuis op mijn website. We gaan van start met de zogenaamde mini binnenkijkers op dit blog. Hopelijk kunnen wij je dan nog een beetje verder op weg helpen met het kiezen van het leukste poppenhuis, inrichting, meubeltjes en poppetjes. En er worden ook de leukste DIY tips gedeeld om zelf aan de slag te gaan met het opknappen van mini droomhuizen. Echt een aanrader als je op zoek bent tips op dit gebied. 

Fotografie: @huisje.van.monique & @naomi_dj_04 & @whatmaaikeloves & @huisje.vol.smiths

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel