Artikel 13 van 17

Blog - Mini binnenkijker aflevering 1: Het familie poppenhuis

17 november 2022

In de blogreeks “de mini binnenkijker” gaan we op zoek naar de leukste poppenhuizen van heel Nederland en België. De gasten die ik interview voor dit blog geven ons een inkijkje in hun mini droomhuizen en voorzien ons van de leukste en meest praktische DIY tips voor het maken en inrichten van zo’n mooi poppenhuis. Oftewel, een blog boordevol inspiratie!

Mini binnenkijker nr 1: het poppenhuis van Linda

De eerste aflevering van “de mini binnenkijker” trappen we af met het mini droomhuis van Linda van @Mupkes2 (Instagram). Haar vader heeft het poppenhuis zo’n acht jaar geleden zelf gemaakt voor haar neefje en nichtje. Met kerst 2020 heeft haar dochtertje het cadeau gekregen. Kortom, een echt familiehuis dat helemaal gerenoveerd is met een prachtig eindresultaat. Benieuwd hoe ze dit hebben aangepakt? Linda vertelt het ons!

Hoe zijn jullie begonnen met de renovatie van het poppenhuis?

Omdat mijn neefje en nichtje te groot werden voor het poppenhuis zijn we aan de slag gegaan met het opnieuw bekleden en inrichten van het poppenhuis voor mijn dochtertje. Mijn vader heeft nieuw baksteentjes papier op de buitenkant gedaan en wat geverfd. Mijn moeder heeft voor een deel nieuwe gordijntjes en dekentjes gemaakt voor de bedden. Ook zijn er wat nieuwe meubeltjes in gezet, want er waren wat dingen stuk. Zo heeft ze er een jaar mee gespeeld.

Kun je iets meer vertellen over de verbouwing van het poppenhuis?

Voor het voorjaar van 2022 stond de verbouwing van onze benedenverdieping thuis gepland. Ik besloot daarom met mijn dochtertje in de kerstvakantie het huis verder op te knappen, want het behang was kapot gegaan en ook wel erg druk. Mijn dochtertje van 7 vond dat een heel goed idee. Maar, dan moesten de kleuren en de inrichting wel net zo worden als in het echte huis!

Zoals gezegd, de inrichting van het poppenhuis moest zoveel mogelijk gaan lijken op ons echte huis. Mijn dochter wilde daar ook heel graag bij helpen. We zijn begonnen om samen het behang en de oude vloerbedekking er uit te slopen. Hierna heb ik het huis volledig geschuurd. Vervolgens hebben we eerst het plafond geverfd en daarna de muren. De volgende stap was het leggen van de vloeren. In de badkamer en keuken hoefde dit niet, want daar lagen al tegels. Van bamboe stokjes hebben we in een kamer en een gang de vloer gelegd. Op de trap hebben we tapijt gemaakt. Smallere bamboe stokjes heb ik wit geverfd om plinten van te maken.

Ondertussen hebben we de meubels geschuurd en samen geverfd in de favoriete kleuren van mijn dochter. Sommige meubels hebben we bekleed met plakstof. Oma heeft een mini knuffel gehaakt voor op de kast en beppe heeft schilderijtjes, een badmat en kussens geborduurd.

Met dezelfde bamboe stokken hebben we lijstjes gemaakt voor de schilderijtjes. Ook heb ik nieuwe gordijnen en dekens gemaakt voor verschillende kamers in het poppenhuis. Van peg dolls hebben we ons gezin nagemaakt. Tenslotte hebben we een extra lampje opgehangen en degenen die al hingen indien nodig gerepareerd.

Waar heb je inspiratie opgedaan voor de grote verbouwing?

Naast dat dus de verbouwplannen voor ons eigen huis inspiratie vormde voor de inrichting van het poppenhuis, heeft mijn dochter ook heel veel zelf bedacht hoe het moest worden. Extra inspiratie deden we op in speciale groepen voor poppenhuizen op Facebook en ook door gewoon op internet rond te kijken.

Heb je shoptips voor de inrichting van het poppenhuis voor ons?

We hebben veel knutselspullen bij Action gehaald. Stof kochten we bij de stoffenwinkel. Via de Facebook groep "Modern poppenhuis" hebben we een partij meubeltjes gekocht en een miniatuur Ikea kura bed. De bamboestokjes komen van de hobbywinkel en bij de bouwmarkt hebben we schilderstape gekocht voor 2 kleuren naast elkaar. Ook vonden we bij de kringloop wat kleine dingetjes. Uiteindelijk hebben mijn moeder, schoonmoeder en ik heel veel zelf gemaakt.

Waar ben je het meest trots op?

De slaapkamer (van mijn dochter). Deze lijkt het beste op haar echte kamer. En de poppetjes die op ons moeten lijken zijn heel goed gelukt. En ik ben er trots op dat we het echt samen hebben gedaan.

Mini binnenkijker aflevering 1: Het familie poppenhuis

Waar heeft het poppenhuis uiteindelijk een plekje gekregen?

Het huis staat in de woonkamer in de speelhoek. Mijn dochter speelt er veel mee, samen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Het huis wordt iedere keer opnieuw ingericht.  

Tot slot: staat er nog iets op jullie wensenlijstje?

In de badkamer moet er nog een douche komen en ik ben nog bezig een schilderij na te maken.

Dank je wel Linda, ontzettend leuk dat we bij jullie mochten binnen kijken vandaag. Heb jij er ook van genoten om dit interview te lezen? Laat dan een reactie achter op Instagram/Facebook onder de post over dit blogbericht. Linda en ik lezen de reacties allemaal! En hopelijk geeft deze mini binnenkijker jou ook weer inspiratie om met de verbouwing en/of inrichting van jullie poppenhuis aan de slag te gaan.

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel