Artikel 12 van 17

Blog - Mini binnenkijker aflevering 2: het VTwonen opknaphuis

27 november 2022

In de blogreeks “de mini binnenkijker” gaan we op zoek naar de leukste poppenhuizen van heel Nederland en België. De gasten die ik interview voor dit blog geven ons een inkijkje in hun mini droomhuizen en voorzien ons van de leukste en meest praktische DIY tips voor het maken en inrichten van zo’n mooi poppenhuis. Oftewel, een blog boordevol inspiratie!

Mini binnenkijker nr 2: het poppenhuis van Noortje

In al weer aflevering 2 van de “mini binnenkijker” mogen we een kijkje nemen in het poppenhuis van Noortje. Noortje heb ik leren kennen toen zij contact met mij opnam voor de verbouwing van haar badkamer en daar tegeltjes voor zocht. Zij heeft de zelliges tegeltjes gekozen en wat een fijn sfeertje heeft deze ruimte gekregen. Nu haar opknaphuis helemaal klaar is laat Noortje zien hoe zij het heeft aangepakt. 

Wanneer hebben jullie het poppenhuis gekregen?

We hebben het poppenhuis heel recentelijk aangekocht via Marktplaats. Afgelopen september was dat. De dag dat we het huis kregen ben ik ook meteen begonnen met het opknappen van het huis. Mijn handen jeukten namelijk! Alle vrije uurtjes gingen er in zitten. Ik was dan ook na 2 tot 3 weken al klaar met knutselen (helaas).

Wat was de aanleiding voor de aanschaf van het poppenhuis?

Ik zag dit model poppenhuis bij een vriendin van me. We zijn jeugdvriendinnen en ik herinnerde me haar poppenhuis van vroeger ook. Wat was ik er van onder de indruk en nu nog steeds. Haar vader had het voor haar gemaakt.

Het mooiste vind ik eigenlijk de trappen. Ik heb een soort trauma van poppenhuizen zonder trappen haha. Dat was zo’n dealbreaker voor mijn fantasie als kind. Daardoor kon ik me niet identificeren met de poppen waar ik mee speelde. Hoe kun je nou springen van de ene naar de andere verdieping?!

Onze dochter wordt in december 2 jaar en ik wilde datzelfde poppenhuis voor haar. Al zoekende op Marktplaats en Google kwam ik er achter dat er een bouwtekening voor dit huis in de VT wonen had gestaan in 1990 (die bouwtekening kun je nu nog online vinden). Het poppenhuis heb ik uiteindelijk via Marktplaats gekocht van een opa die het voor zijn (inmiddels volwassen en geëmigreerde) kleindochters verkocht. 

Kun je iets meer vertellen over het opknappen van het poppenhuis?

Eigenlijk wilde ik het poppenhuis maken zoals hij bij mijn vriendin staat. Dit huis is overwegend wit. Al snel was het huis strak wit en durfde ik eigenlijk geen kleuren in het huis aan te brengen en begon ik met het schilderen van de houten meubeltjes.

Op een gegeven moment zag ik in een winkel mooi papier en ben ik begonnen met behangen. En toen kon ik niet meer ophouden…

Waar heb je inspiratie opgedaan?

Mijn grote inspiratie is qua inrichting overduidelijk Ilona van Atelier winterzoet. De meubeltjes zijn initieel geïnspireerd door het keramiek werk van Romy Boomsma en later ook Story of July.

Mini binnenkijker aflevering 2: de woonkamer

Heb je shoptips voor de inrichting van het poppenhuis voor ons?

Ik ben zelf helemaal weg van bijna alles van Maileg. Maar bij Sostrene grene heb ik veel materialen voor de aankleding gekocht zoals papier, lijm en verf. De houten vloer komt van Action. Die ligt er los in, zodat je eventueel kunt wisselen.

Heb je een DIY tip waar je achteraf zelf ook veel aan hebt gehad?

Ik zag erg op tegen het maken van een houten vloer, maar de badmat van de Action kon ik met een goede schaar (en 1 blaar) op maat knippen. Echt een openbaring. Verder denk ik dat je gewoon moet beginnen en als iets je toch niet bevalt dan is het zo weer aangepast. Het zijn immers allemaal kleine ruimtes.

Waar ben je het meest trots op?

Het schilderwerk van mijn meubeltjes. De schommel en het stapelbed vind ik ook erg leuk geworden.

Mini binnenkijker aflevering 2: de slaapkamer

Waar heeft het poppenhuis uiteindelijk een plekje gekregen?

Het huis staat nog in de woonkamer, onder een handdoek. Het was de bedoeling om hem aan mijn dochter te geven voor haar tweede verjaardag. Ik vond het alleen zo jammer dat ik al klaar was met knutselen dat ik een nieuwe opknapper heb aangeschaft.   

Tot slot: staat er nog iets op je wensenlijstje?

Mijn nieuwe poppenhuis zal ik aan de buitenkant rustiger houden. Als de deuren (gevel) dicht zijn, dan is het een rustiger zicht. En dan hoop ik dat we er een mooie plek voor kunnen vinden in de woonkamer.

Dank je wel Noortje, heel tof dat we vandaag in jullie poppenhuis mochten binnenkijken. Heb jij er ook van genoten om dit interview te lezen? Laat dan een reactie achter op Instagram/Facebook onder de post over dit blogbericht. Noortje en ik lezen de reacties allemaal! En hopelijk geeft deze mini binnenkijker jou ook weer inspiratie om met de verbouwing en/of inrichting van jullie poppenhuis aan de slag te gaan.

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel