Artikel 12 van 18

Blog - Mini binnenkijker aflevering 3: oma's poppenhuis

11 december 2022

In de blogreeks “de mini binnenkijker” gaan we op zoek naar de leukste poppenhuizen van heel Nederland en België. De gasten die ik interview voor dit blog geven ons een inkijkje in hun mini droomhuizen en voorzien ons van de leukste en meest praktische DIY tips voor het maken en inrichten van zo’n mooi poppenhuis. Oftewel, een blog boordevol inspiratie!

Mini binnenkijker nr 3: het poppenhuis van Sanne-Marleen

In aflevering 3 van de “mini binnenkijker” mogen we een kijkje nemen in het poppenhuis van Sanne-Marleen. Een poppenhuis wat ook al lang in de familie is en vroeger van oma is geweest. Oma heeft een start met de verbouwing gemaakt en Sanne-Marleen laat ons zien hoe ze het huis verder heeft opgeknapt tot een prachtig poppenhuis in een basic stijl met rustige lichte tinten en materialen.

Wanneer hebben jullie het poppenhuis gekregen?

Het poppenhuis komt uit de jaren 60, hij is namelijk nog van mijn moeder geweest. Toen ik een klein meisje was, heeft zij hem helemaal opgeknapt, met een behangetje, vloerbedekking, echt werkende lampjes en een deurbel. 

Nu ik zelf moeder ben van een meisje van 2 jaar, Minte, wilde ik haar ook zo'n mooi cadeau geven. Mijn moeder (oma dus) heeft het poppenhuis helemaal gestript voor ons en ik ben hem verder gaan opknappen.  

Was er een speciale aanleiding voor de aanschaf van het poppenhuis?

Zoals hierboven beschreven was het poppenhuis al in de familie. Mijn dochter heeft hem voor Sinterklaas gekregen (ik kon eigenlijk niet meer wachten om hem te geven). 

Kun je iets meer vertellen over het opknappen van het poppenhuis?

Het huis heb ik eerst in de grondverf gezet en daarna ben ik hem gaan lakken met Flexa strak in de lak (een mooie matte verf, in de kleur ècht wit). Voor het dak heb ik dezelfde soort verf laten mengen, in de kleur Sombrero Tan van Histor. Ik kijk regelmatig bij bouwmarkten voor kortingsacties op verf. Dit scheelt vaak een hoop geld. Hiervoor heb ik een keukentje opgeknapt voor mijn dochter. Ik heb een beetje dezelfde stijl aangehouden. 

Ik houd zelf van natuurlijke tinten en heb hierbij 'behangetjes' uitgezocht. Het behang heb ik geplakt met simpele dubbelzijdige tape. Dit blijft toevallig goed zitten en wanneer ik zin heb in een nieuw behangetje kun je hem gemakkelijk wisselen.

Ik ben echt verliefd geworden op de muisjes en meubeltjes van Maileg. Op deze stijl ben ik verder gegaan. 

Waar heb je inspiratie opgedaan?

Ik heb voornamelijk op Pinterest en Instagram mijn inspiratie opgedaan. Daarnaast ben ik lid geworden van de Facebook groep "Modern poppenhuis".

Heb je shoptips voor de inrichting van het poppenhuis voor ons?

Tiny house toys verkoopt prachtige handgemaakte spulletjes. Haar heb ik ook benaderd via Instagram, omdat ik specifieke wensen had. Ik zag bijvoorbeeld een heel leuk bedje, maar had eigenlijk een bank nodig. Zij heeft voor mij een lang kussentje gemaakt en zo ontstond er een bank! De mooie tipi heeft zij ook voor ons gemaakt.

Daarnaast kun je bij Action hele mooie boeken met stevig papier vinden. Hier staan ontelbare printjes in die je kunt gebruiken als behangetjes. Maar ook heb ik er schilderijtjes van gemaakt. 

Heb je een DIY tip waar je achteraf zelf ook veel aan hebt gehad?

Ik ben begonnen met 'punch needle'. Met behulp van deze techniek heb ik de vloerkleedjes gemaakt. Daarnaast kun je van sushi matjes hele leuke raambekleding maken. Ijslolly stokjes kun je gebruiken voor een vloertje of foto lijst. Nog een leuke tip is om macramé filmpjes op YouTube te kijken. Hier heb ik inspiratie opgedaan voor de schommel. Het zitgedeelte is een roerstok van de verf. 

Ook had ik nog oude meubeltjes, zoals een bedje en een 'speelgoedkist'. Deze waren eerst rood, maar een likje verf doet wonderen! 

Waar ben je het meest trots op?

Het eindresultaat, het poppenhuis op zich en het plezier wat mijn dochtertje ermee heeft! 

Waar heeft het poppenhuis uiteindelijk een plekje gekregen?

Het poppenhuis heeft een mooie plek in de woonkamer gekregen. Via Amazon heb ik pootjes gekocht die ik er onder heb gezet. Zo kan mijn dochter er makkelijk bij, echt ideaal dus. Zij speelt er nu mee. 

Tot slot: staat er nog iets op je wensenlijstje?

De achterkant is nog niet helemaal mooi afgewerkt. Voor de mooi moet hier even een plaatje voor gemaakt worden. Verder sparen wij nog Maileg muisjes/meubeltjes en een leuk lampje.

Dank je wel Sanne-Marleen, superleuk dat we vandaag in jullie poppenhuis mochten binnenkijken. Heb jij er ook van genoten om dit interview te lezen? Laat dan een reactie achter op Instagram/Facebook onder de post over dit blogbericht. Sanne en ik lezen de reacties allemaal! En hopelijk geeft deze mini binnenkijker jou ook weer inspiratie om met de verbouwing en/of inrichting van jullie poppenhuis aan de slag te gaan.

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel