Artikel 10 van 17

Blog - 3 tips voor de leukste kerstversiering in de kinderkamer

12 december 2022

De winter is nu echt aangebroken. Terwijl ik dit schrijf is het zelfs -4 brrrrr. Sint is weer achter de rug en nu door naar de gezelligste feestdagen van het jaar (want veel minder spanning in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sinterklaas, herkenbaar?). Om me heen is iedereen druk in de weer met het versieren van het interieur voor kerst. En je ziet ook in steeds meer kinderkamers en speelhoeken kerstversiering opduiken. Superleuk en gezellig! In dit blog geef ik je 3 tips voor de leukste kerstversiering in jouw babykamer of kinderkamer. 

De leukste ideeën voor kerstversiering in de kinderkamer

Het eerste idee dat je in de basis al kunt toevoegen is heel simpel: met verlichting kun je heel gemakkelijk een winterse sfeer neerzetten in de kinderkamer. Hang bijvoorbeeld een mooi lichtsnoer aan een wandrekje, kapstokje of het (huisjes)bed van je kindje. Dit blijft ook leuk na de decembermaand. Je kunt van ijzerdraad en een lichtsnoer heel makkelijk zelf een mooie vorm voor een lamp maken. Denk aan een maan, ster of wat dacht je van een raket zoals hieronder? Ook het gebruik van warme en zachte materialen als wol, teddy en fleece kinderkamer geven een winters gevoel aan de kinderkamer. Bijvoorbeeld fijne kussentjes als dit mooie teddy maankussen geven net die extra warme touch en kun je als extra winterdecoratie toevoegen om meer sfeer in jouw kinderkamer aan te brengen.

Breng met verlichting een winterse sfeer in de kinderkamer

Tip 1: versier een mini kerstboompje voor in de kinderkamer

Onze kindjes zijn helemaal fan van kerstversiering op hun kinderkamer en mochten daarom zelf een mini kerstboompje uitzoeken bij het tuincentrum. We gingen voor 2 kunstboompjes. In onze ogen is dat een duurzamere optie. Ze kunnen mooi nog wat  jaartjes mee. Noah koos een boompje inclusief verlichting, Sverre wilde graag alleen ornamentjes toevoegen aan zijn mini kerstboom. Ze mochten de boompjes helemaal naar eigen smaak en ideeën aankleden. In het boompje van Noah hangen nu de leukste diertjes, sterren en eigen gemaakte kerstballen. Sverres lievelingskleur is rood en dat moest uiteraard ook terugkomen in de boom. Hij koos daarom voor paddestoelen en rode mini kerstballen.  

Tip 2: een pompon kerstkrans maken

Via Pinterest raakte ik geinspireerd door pompons in de kinderkamer. Je kunt er echt vanalles mee! Je kunt er bijvoorbeeld een kerstkrans van maken. Een hele toffe en simpele DIY die je ook samen met je kindje kunt doen. Ik heb er voor gekozen om pompons in allerlei tinten wit, roze en warm paars te maken. Samen met de eucalyptus takken en de Maileg muisjes is het echt een heel leuk kerst item voor de kinderkamer geworden. Je kunt de krans aan een mooi haakje of kapstokje ophangen en daar kan ie dan heel de decembermaand shinen! Ook zonder de eucalyptustakken is het nog een mooi winters item wat je een tijdje kunt laten hangen. De krans kun je na de winter gemakkelijk opbergen, zodat je hem volgend jaar weer kunt gebruiken.

Tip 3: Maak je kersthoekje in de kinderkamer compleet met muurstickers

Denk je aan kerst, dan denk je bijvoorbeeld aan goudtinten of koper. Breng met kerst een vleugje goud in de kinderkamer door bijvoorbeeld gouden sterren muurstickers aan te brengen of wat dacht je van boompjes stickers in de kleur koper? Maar ben jij helemaal fan van pastel of neutrale tinten in jouw interieur, dan kun je deze kleuren ook heel goed toepassen in de kinderkamer tijdens kerst. Een mooie kerstposter in combinatie met de favoriete kerstitems van jouw kindje geeft trouwens ook al een heel sfeervol effect.

Inspiratie kerstversiering kinderkamer met muurstickers

Nog een leuke budget tip voor kerstdecoratie in de kinderkamer is het zelf maken van papieren kerststerren. Op Pinterest vind je allerlei tutorials voor de mooiste sterren. Maak gebruik van cadeaupapier wat je nog hebt liggen of restjes behang. 

Ook het poppenhuis in de kinderkamer of speelhoek kun je helemaal in kerstsfeer inrichten. Ben je handig met haken, dan kun je online ontzettend veel leuke haakpatronen vinden voor mini kerstboompjes, kerststerren en andere kerstitems. In combinatie met poppenhuis stickers als bijvoorbeeld het mini vloerkleedje met gingerbread mannetje of de mini boompjes is jouw kersthuis echt helemaal klaar voor het winterseizoen!

Veel plezier met het inrichten van jouw sfeervolle kerst kinderkamer! Stuur je me een foto via Instragram hoe het geworden is? Dat vind ik altijd leuk en dan deel ik hem ter inspiratie.

Foto raketlampje: @Westenconfetti

© 2015 - 2024 Moonwalkteddybear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel